2024 jalkapallokauden ekat pelit pelattu
SiPS P10 & P11Julkaistu: 05.05.2024 15.15

2024 jalkapallokauden ekat pelit pelattu

Virallinen jalkapallon aloitus on nyt saatu molempien joukkueiden osalta pelattua. SiPS p11 -joukkue pelaa tämän kesän aikana kahta sarjaa; epävirallista 5v5 sarjaa ja virallista piirisarjaa, jossa pelimuotona 8v8. Tarkoituksena joukkueen jakamisessa kahteen joukkueeseen on saada kaikille pelaajille omantasoista peliä, jolloin lapsen on mielekästä pelata ja oppia. Meidän joukkueen lapset pelaavat vielä joka tapauksessa "leikkimaailmassa", olipa sarja virallinen piirisarja tai epävirallinen yhteistyössä muiden seurojen kanssa pystyyn pistetty sarja. Sarjoissa noudatetaan aina Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ennen kaikkea "kaikki pelaa" sääntö on meidän valmentajilla tärkeimpänä ohjenuorana.

Meidän sininen joukkue aloitti oman sarjansa 27.4.2024 Tanhulan tekonurmikentällä. Vastaan tuli Kuopion Elo ja AC Barca, vauhti oli hurjaa ja meininki kova. Tässä kauden avauspelissä huomasi jo hyvin, miten paljon 5v5 pelimuoto antaa myös lapsille itselleen. Pelkästään ensimmäisen pelin ekalla puoliajalla itseluottamuksen ja rohkeuden karttuminen oli selvää. 5v5 tarjoaa jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden saada kosketusta palloon ja olla rakentamassa peliä, tässä pelimuodossa jokaisen panos on erittäin suuri ja olikin hieno huomata, miten lapset ovat kasvaneet ja jaksavat kannustaa toinen toistaan. Tässä sarjassa edellä mainittujen lisäksi on myös ToU, vaikkei vielä heitä vastaan päästykään pelaamaan. Iso kiitos yhteistyöstä näille seuroille, on hienoa, että tällainen sarja saatiin järjestettyä.

Tänään sitten olikin valkoisen joukkueen vuoro avata oma sarjansa. Vastassa oli LaPa-95 ja KiuPa, jotka tarjosivat mahtavat pelit. Oli tiukkaa vääntöä, rankkareita, mahtavia yksilösuorituksia sekä tietenkin joukkueena pelaamista. Meidän valmentajat ovat tehneet suuren työn siinä, että pelit alkavat todellakin näyttää ihan jalkapallopeleiltä; löytyy ideaa ja pelin rakentelua. Varsinkin syöttöpelissä on tullut talven aikana iso harppaus eteenpäin ja lapset ovat selkeästi huomanneet, että aina se oma väkisin maalille meno ei ole se paras ratkaisu, vaan luottoa löytyy kaveriin ja hänellekin pallo uskalletaan syöttää ja antaa ratkaisupaikka, jopa iloitaan kaverin tekemän maalin puolesta. On pakko mainita myös tuomaripeli; tänään meillä oli pelinohjaajina Elias ja Elia. He tuomaroivat, kuin ammattilaiset ja tekivät tiukkoja päätöksiä, kuten kuuluukin, olivat rohkeita ja selkeitä. Näistä pojista ei uskoisi, että ovat vasta 13- ja 15 -vuotiaita, hienoa työtä, toivottavasti saamme heidät useamminkin tuomaroimaan.

Summa summarum; ihania lapsia ja mahtavia yhteistyöseuroja! Suuren suuri kiitos myös meidän sponsoreille, joiden avulla voidaan vähän helpommin hengittää ja alkaa suunnitella vaikka pidempiäkin pelireissuja eli kiitos Koneurakointi Laitinen & Väänänen Oy, Kuka KuskaA Oy, Savon Maalaus ja remonttityö Oy, SP stainless sekä EmBrode.

Seuraavia pelejä ja lämpiminä kelejä odotellessa Hanne-Maria, SiPS p11 jojo.