Edustukselle selvä kotivoitto
Julkaistu: 06.07.2019 00.00

Tiistai-illan Vitosen ottelussa SiPSin vastustajaksi saapui SuPa Suonenjoelta. Reilut viisikymmentä paikalle saapunutta katsojaa saivat nauttia hyvävauhtisesta Vitosen kamppailusta. SuPalla oli kotijoukkueen tavoin jalkeilla nuorekas joukkue muutamalla kokeneemmalla pelimiehellä vahvistettuna.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, vierasjoukkueen hyökkäyksien rakentelu perustui pitkälti maalivahdin pitkiin avauksiin. Kotijoukkueen hallinta palkittiin avausmaalilla jo 10 minuutin kohdalla kun valkopaidoissa debytoinut Atte Räsänen liukui keskityksen maaliin.Vauhdikkaasta pelistä huolimatta ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti. Erkka Parviainen tuplasi johdon laukomalla pallon suoraan maaliin vapaapotkusta vieraiden maalivahdin odotellessa keskitystä. Ottelu jatkui tämän jälkeen vauhdikkaana ja vierailijat saivat pikku hiljaa paremmin otetta. SuPa sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita pitkillä sivurajaheitoilla ja kulmapotkuilla. Painostus palkittiin 60. minuutilla, kun pallo painui kotijoukkueen maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Vieraiden kavennusosuman jälkeen kotijoukkue hieman ryhdistäytyi ja sai taas säännöllisesti painetta vieraiden päätyyn. Vierasjoukkueelle ei tarjottu todellisia tasoitusmahdollisuuksia ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 87. minuutin kohdalla. Atte Räsänen iski ottelun toisen osumansa. Aivan pelin lopussa Mikko Lihtamo puski loppulukemiksi kotijoukkueelle 4 – 1.

Ottelussa oli kotijoukkueen kannalta ilahduttavaa muutamaa edellistä peliä selvästi parempi liike ja kokoanisuudessaankin aktiivisempi peliote. Vitosessa vietetään SiPSin osalta pientä kesätaukoa, seuraava ottelu pelataan 24.7. Kiuruvedellä. Kotikentälle SiPS pääsee taas 30.7. Tuolloin vastustajaksi saapuu tämän hetken sarjakärki KJK. Syyskierroksen otteluissa SiPS pelaa hieman kevätkierroksesta poikkeavalla kokoonpanolla kahden pelurin siirtyessä armeijan peliasuun.